(Видео) Апасиев: Секогаш кога СДС е на власт се случува „косоваризација“ на Македонија

Dimitar Apasiev _ Димитар Апасиев

„Овој процес се случува преку вештачки демографски инжинеринг. Во 90-тите, при сукцесија од СФРЈ, 61.000 лице доби државјанство по тој закон.

Следно, ДУИ во 2004 година обезбеди 53.000 државјанства кога СДС кога беше на власт. И со последиов закон, каде со фискална сметка се добива државјанство, самите од Алијанса за Албанците и Алтернатива кажаа дека се очекуваат околу 100.000 државјанства.

И имаше афера, која помина незабележана, а која е многу опасна, поврзана со директор на ДУИ. Тоа се 100.000 матични листови (!) со сериски броеви, исчезнати од Управа за матични книги. А, рековме дека не ти бараат лична карта за попис.”

– Дел од излагањето на претседателот на Левица, Димитар Апасиев, од гостувањето во емисијата „Јанко Јади Бурек“ на ТВ Сонце.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ