Гинекологот Михајло Вангелов и советник од редовите на ВМРО ДПМНЕ обвинет за смрт на новороденче

битола

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Од основното јавно обвинителство Битола пристигна обвинение против две лица за кривично дело – Тешки дела против здравјето на луѓето.

Едниот од нив е советникот од редовите на ВМРО ДПМНЕ Михајло Вангелов.

Обвинетите се теретат за тешко кривично дело, несоодветно постапување при вршење на лекарска помош-породување на пациентка, поради што настапила смрт на новороденче

Поради овај фатален чин, на обвинетите им се заканува затворска казна или условна казна.

Локалната самоуправа предводена од ВМРО ДПМНЕ на чело со градоначалникот Тони Коњановски, под итна постапка мора да спроведе оставка и разрешување на советникот Михајло Вангелов од Советот на Општина Битола и од Клиничкиот Центар-Битола, во спротивно ќе ја продолжат низата на корумпираност и неодговорност како народни избраници од граѓаните.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО Битола

15 јуни, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ