Расипничко трошење на народни пари од страна на Градоначалникот Колев

КОЛЕВ ПАРИ ТРОШИ

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Градоначалникот на Општина Велес, Марко Колев на 16.05.2022 година потпишал 2 договора во вкупна вредност од 1 994 000 денара!

Предмет на овие договори е набавка на саден материјал за хортикултурно уредување.

Во еден од договорите во спецификацијата за какви растенија ќе се набават и колку е нивната поединечна вредност е наведено дека Општина Велес ќе потроши 36 000 денара за врба!

Градоначалникот Колев во неколку наврати истакнуваше дека Општината се наоѓа во тежок финансиски период поради светската економска криза!

Јавно го прашуваме Градоначалникот Колев дали во овој тежок финансиски период беше неопходно, Општина Велес да потроши 36 000 за врба или вкупно 1 994 000 денара народни пари за набавка на цвеќиња!?

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА-Велес

27 мај, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ