(Видео) Ванковска од Виница: Внимание на работничките права е неопходно во Источна Македонија

maxresdefault

Ванковска во својата посета на Виница посочи дека работничките права треба да се приоритет на кој треба да се работи за да се подобрат условите за живот, па понатаму граѓаните да можат да разговараат за измените во уставот!

„Како Претседател на Македонија, јас би ја имала онаа надлежноста да поднесам иницијатива. Тоа вклучува и народни консултации, па би дошле во Виница и во Кочани да разговараме за тоа што им пречи на граѓаните во законодавието!

Стојам пред фабрика која е во руини, а работничките само што си заминаа од смена. Социјалните права се приоритет. Имаме толку многу нешта да разговараме, што и самата иницијатива е револуционерен чин!“

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ