(Видео) Ванковска: Постојано Македонија премолчува за некакво добрососедство кое завршува на наша штета!

zA43ko3lOys_maxresdefault

Професорката Ванковска на одговор на новинарско прашање при народниот собир во Ресен истакна: „Екологијата е многу важен дел од мојата програма и тоа на еден глобален план. Ситуацијата е закана за целиот свет!

Кога зборуваме за туризам во Преспанскиот регион треба да се потсетиме на нашиот однос со соседите, особено Грција и Албанија, па може да го испитаме нашиот капацитет, колку сме способни да соработуваме на иста релација за заедничко добро.

Некако ми се чини дека ние сме онаа страна која што постојано попушта на сметка на некакво добрососедство, кое завршува на наша штета!“

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ