(Видео) Уште еден обид на „мала врата“ да помине планот за бетонското чудовиште на Пуцко Петрол кај поранешна Алумина!

мартин

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Без никаква најава и појаснување, наместо информации околу улицата,пералната и игралиштето на просторот на поранешната фабрика Алумина, општината пред советниците презентираше план за изградба на уште еден, погубен за карпошани, бетонски комплекс!

Јакимовски е неуморен во обидите да оствари некој од предвидените планови на инвеститорите! Во краток период, беа објавени спорните предлози за Влае, Нерези, 17-катницата кај поликлиника Букурешт, делот кај Антико, а сега и за преостанатиот простор кај Алумина!

Советникот на Левица, Мартин Димоски, го потврди партискиот став дека „За Алумина приказната е јасна – место за вакво нешто било каде на територија на општина Карпош нема!“

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – КАРПОШ
11.11.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ