Бугари во Устав е предавство, на денешен ден започна бугарската фашистичка окупација на Македонија

435688070_726276912995373_1616915734121905694_n

„На 18 април 1941 година, со одборение на Хитлеровата врховна команда, единиците на Петтата бугарска армија, со Шестата и со Седмата пешадиска дивизија, ја започнаа воената окупација на Македонија.

Овој историски факт, под рефлекторите на денешното политичко препрочитување на историјата на Македонија, Бугарија настојува овој настан од историјата наместо окупација еуфемизирано да се третира како администрирање со Македонија.

Но, историските факти говорат друго!

Затоа во очи на претстојните парламентарни избори, направете го вистинскиот избор и гласајте за Левица, единствената партија која се залага за раскинување на договорот со Бугарија.

Гласајте за Левица, затоа што БУГАРИ ВО УСТАВ Е ПРЕДАВСТВО!“ – се вели во објавата на Црвена Младина.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ