Покана за прес – Формирање на „ЛЕВИЦА“

logo-bez-tekst

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Во сабота, 14 ноември, со почеток во 11 часот во Жена Парк, наспроти Собранието на Република Македонија ќе се одржи прес конференција на која јавноста ќе биде запознаена со формирањето на новата политичка партија ЛЕВИЦА и со деталите околу собирањето потписи за регистрација.

ЛЕВИЦА ќе се залага за работнички права и социјална правда, за демократизација на сите сфери на живеењето и против меѓуетничките бариери и национализмот. Нејзиното јадро ќе го прават членови на Движењето за социјална правда „Ленка“, членови на Левичарското движење „Солидарност, членови на Комунистичката партија на Македонија,  синдикалци, активисти и поединци левичарии.

Ви стоиме на располагање за дополнителни информации.

11220926_1078139238892975_1957489633324792543_n

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ