Покана за прес – 25 години независност – 25 години осиромашување и обесправување

levica-logo

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Во четврток, 8 септември, во 11.00 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк, пред Собранието на Република Македонија по повод 25-годишнината од референдумот за независност на Република Македонија.

На прес конференцијата ќе биде дадена оценка на осиромашувањето на мнозинството од граѓаните на Македонија во последниот четврт век, како резултат на неуспешната транзиција и злоупотребата на власта. Ќе биде направен и осврт на падот на демократијата и човековите права и слободи, особено во последните години. И ќе биде истакната потребата од поставување на работите во земјата на нови, здрави основи за при следното одбележување на независноста на Република Македонија да не биде оценката на состојбата толку лоша како што е денес.

Ви стоиме на располагање за дополнителни информации.

8ba4c490-659c-4cb3-8c03-b39daf1b019e

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ