Левица упати протестно писмо до Шпанската амбасада во Македонија

левица шпанска амбасада апасиев levica spanska ambasada apasiev 1

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Шпанија е првата земја-членка на ЕУ која осуди музичар на затворска казна поради твит и текст на неговите песни – поради наводна навреда на институциите и Круната. Сметаме дека одредената затворска казна од девет месеци за раперот Паоло Хасел е сериозно загрозување на правото на слобода на говор и демократијата во оваа европска држава.

Криминализацијата на мислата претставува остаток од фашистичката диктатура на Франко која не смее да биде толерирана по ниту еден основ!


levitsa shpanska ambasada apasiev levica spanska ambasada apasiev

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ