Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Левица Тетово: Ученици во училиштето „7 marsi” – поранешно „Братство” во село Милетино, учат во услови како од минатиот век

Ова е реална слика на училиште во општина Брвеница. Руинирано, искршено, комплетно нефункционално. Училишната зграда е стара, со крпени прозорци, врати, олуци, која на...

Многу сценарија, малку оперативни решенија за отпочнување на новата учебна година

На само десетина дена пред почетокот на учебната година МОН тврди дека има три сценарија за отпочнување со настава во учебната 2021/22 година. Според...

Министерката се обидува да манипулира со изборот на директор во ДСУЛУД „Лазар Личеноски“?

Откако ДСУЛУД „Лазар Личеноски“ ја заврши изминатата учебна година со скандалот кога в.д директорот силеџиски се обидуваше да го организира приемниот испит за време...

Царовска додека автократски воведува дигитализација не умее ниту свидетелства да испорача

Деновиве, додека министерката Царовска е на турнеја низ државава во посета на празни училишта и наместени трибини, по којзнае кој пат на виделина излегува...

Квазиреформите во образованието – насилство врз националниот идентитет

Веќе со месеци јавноста е разбранувана поради скандалозните најави кои доаѓаат од МОН. Имено, под превез на наводни реформи и модернизација на образованието, се...

(Видео) Крмов: Не е точно дека со дигитализација ќе се заштеди, напротив тоа е скапа работа

Пратеникот Борислав Крмов, на тема „дигитализација во образованието“ во вчерашното издание на „Само Вистина“   https://www.youtube.com/watch?v=WwQrjW7m3Ys

Последни објави