Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Левица упати протестно писмо до Шпанската амбасада во Македонија

Шпанија е првата земја-членка на ЕУ која осуди музичар на затворска казна поради твит и текст на неговите песни – поради наводна навреда на институциите и Круната. Сметаме дека одредената затворска казна од девет месеци за раперот Паоло Хасел е сериозно загрозување на правото на слобода на говор и демократијата во оваа европска држава.

Криминализацијата на мислата претставува остаток од фашистичката диктатура на Франко која не смее да биде толерирана по ниту еден основ!


Најнови објави