Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Колумни и блогови

Со ребалансот на буџетот повисоки расходи, повисок дефицит и инфлација, а пониски инвестиции и економски раст

Како никогаш до сега, неспособноста на Владата се одразува со ребалансот на Буџетот на Република Македонија за 2022 година, кој е проектиран на рекордни...

Организацијата постои и ќе постои со една единствена цел, да ги исполнува и одржува Гоцевите национални и социјалистички идеали

Другари и другарки, Појавата на Гоце Делчев, токму во тој временски период на национална, политичка, економска и социјална обесправеност и во таква општествена средина воопшто...

Исмаил: Преговорите со Бугарија се закана за македонизмот и за националната безбедност

Прашањата што Софија ги отвора во овие преговори се решени и затворени со Бледскиот договор од 1947, со кој Бугарија го признала сето она...

Извршувањето на државната функција треба да биде чест, а не основа за аморално и противуставно богатење

Пишува Новица Ристески, член на Централниот Комитет и Координаторот на правниот сектор на Левица. Ако општествено – политичките околности не придонесуваат збирно, истите да создаваат...

Инспекциски надзор само по нарачка на власта

Пишува: Новица Ристески - координатор на Правен сектор на Левица Во врска со вчерашните закани од Владата дека Министерството за локална самоуправа ќе спроведе инспекциски...

Попис со разум, консензус и народна волја

Автор: Дарко Масларковски - член на Централен Комитет и модератор на ЛО Левица - Аеродром. Кога окупаторските квислиншки власти го протуркаа Законот за попис во...

Последни објави