Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Колумни и блогови

  „Возење“

  Веќе извесно време не сум се возел со јавен превоз, па при првата потреба се соочив со новости од типот на начини на плаќање. На...

  Да се запре власта – тоа е суштината на Уставот

    Нека овде ми биде дозволено стручно да спорам со уставните судии, провоцирајќи ја нивната професионална етика, граѓанска свест и човечка совест, бидејќи „она што...

  Департизирана и професионална администрација во служба на народот

  Односот на граѓаните кон власта се прекршува врз јавната администрација. Секој вид на државна репресија нужно се операционализира баш преку јавната администрација. И обратно,...

  Какви синдикати ни се потребни?

  Најубавите денови се: Деновите кои сеуште не сме ги доживеале. (Назим Хикмет) Во една класична социолошка дефиниција синдикат е организација на работници која се залага за...

  Последни објави