Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Прес-конференции

Левица ја оспори двојазичноста на полициските униформи пред Уставен суд

* Прес-конференција на Реџеп Исмаил - Хактан, член на Президиумот на Левица Левица денес поднесе иницијатива до Уставниот суд за оценување на уставноста и...

Условот е јасен: Кога ќе има Македонци во бугарскиот Устав може да има Бугари во Уставот на Македонија

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев, на вчерашната прес-конференција беше запрашан зошто не беше на лидерската средба во понеделникот. „Цениме дека нема што да преговараме за...

Левица го поднесе корегираното референдумско прашање до Џафери

*Прес-конференција претседателот на Левица, Димитар Апасиев за враќањето на референдумската иницијатива на доработка „Спикерот Џафери, првично, ме третира како пратеник и ги цитира погрешните членови...

Левица ја поднесе иницијативата за референдум

Прес-конференција на претседателот на Левица, Димитар Апасиев, за поднесувањето на иницијативата за реферeндум во време на протестот против фашистичкиот клуб во Охрид. "Денешната пресконференција ја...

Левица во Брисел во интерес на Македонија

Потребата за нов енергетски модел за производство и стопанисување со енергенсите е заедничка за цела Европа. Сите капацитети треба да бидат вратени во доменот...

Левица го поднесе предлогот за Референдум

Денес, претседателот на Левица - Димитар Апасиев, до ДИК го поднесе предлогот за покренување граѓанска иницијатива на државно ниво за распишување на задолжителен дополнителен...

Последни објави