Реконструкција на игралиште на Инцијатива на Левица во Град Скопје

Левица Град Скопје

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

По амандман на советниците од Левица на 13. седница на Советот на Град Скопје, на предлог-ребелансот на Буџетот на Град Скопје за 2022 година, прифатена беше иницијативата за реконструкција и уредување на спортско игралиште во парк шумата Гази Баба со соодветна спортска опрема и соодветно уредување на просторот.

Разноликоста на активностите за граѓаните на просторот на најголемата зелена површина во градот потребно е да се негува и надоградува и да не се дозволи повторно да западне во заборав за градските власти.

Благодарност до работниците од ЈП Улици и Патишта, како и до сите учесници во реализација на оваа идеја. Парк шумата Гази Баба доби уште една причина плус да се посети за рекреативни цели!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

19 јануари 2023

323004707 430120815923472 1423348346026738363 n

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ