Левица со поддршка на протестната блокада против „рудникот на смртта“ во струмичко

левица црвено

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Политичката партија Левица безрезервно ја поддржува протестната блокада на активистите од „Здрава Котлина” и струмичко која ќе се оддржи на 15 јули во Струмица и која има за цел одбрана на Струмичка котлина, југоистокот и Македонија од рудникот на смртта “Иловица-Штука”.

Силите на Левица, како и досега, се на целосно располагање во оваа борба.

358561114 847864370029962 7247715968899519412 n

Воедно го повикуваме народот масовно да се приклучи како во оваа блокадата, така и во понатамошната борба против ова зло кое демне над Македонија.

РУДНИК НА СМРТТА ВО ИЛОВИЦА НЕМА ДА ИМА!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

07.07.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ