Вашата идеја се истроши 30 години – нашата идеја стапува на сцена

0
101

Во одговор на пратеничкото прашање на Борислав Крмов, премиерот Ковачевски со шаблонски обвинувања истакна дека анти-приватизациските политики на Левица се изумрена идеја.

Со паушален говор дека македонскиот јазик е заштитен и дека не постои алтернатива освен ЕУ и НАТО, Ковачевски повторно ги демонстрира ограничените капацитети на најнеспособната гарнитура на власт.

Во продолжение контра-репликата на пратеникот на Левица, Борислав Крмов кон премиерот Ковачевски. „Кога имаше државна планска економија, имаше развој, имаше наталитет и луѓето седеа тука. Тоа време не е завршено, тоа време е ставено на пауза и тоа време ќе продолжи – тоа јас ви го гарантирам. Вашата идеја се истроши овие 30 години – нашата ИДЕЈА стапува на сцена”.

Во репликата, Крмов дополни дека нема попонижувачко во 21 век премиер да се фали со флоскулата “чист македонски јазик”, додека истиот премиер своеволно и свесно ја прифати бугарската Декларација која тврди дека не постои македонскиот јазик.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

25 ноември 2022

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде