Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Изјави и коментари

Крмов: Пендаровски говори глупости – нека докаже дека Левица е финансирана од странство

🔴 Дел од гостувањето на пратеникот од Левица во, Борислав Крмов во Сител, 17.09.2022 г. ,,Претседателот Пендаровски имаше изјава, и тоа во пишан медиум ,...

Крмов: Заедничкото чествување со Бугарија е нивната максима „Еден народ две држави“

🔴 Дел од гостувањето на пратеникот на Левица - Борислав Крмов, во вестите на ТВ Сител, 17.09.2022. „Ако веќе збориме за заедничко чествување на историски...

Министерството на Шаќири ги занемарува талентираните ученици во државата

Законот за основно образование предвидува донесување Концепција за откривање и работа со талентирани и надарени ученици во соработка со БРО. Ако соработуваат синхронизирано како...

Ковачевски грицка семки – ароганција која го деградира законодавниот дом

(обраќање на пратеникот на Левица, Борислав Крмов кон премиерот Ковачевски) На седницата за пратенички прашања, Премиерот Ковачевск, во познатото светло на социјалдемократската ароганција покажа целосно...

Според протоколот идеите на АСНОМ се злосторнички, а Македонија треба да биде Бугарска колонија

На 17-ти јули 2022 година, потпишан е протоколот од Вториот состанок на Заедничката меѓувладина комисија формирана врз основа на членот 12 од понижувачкиот т.н...

Претставка до Одделот за внатрешна контрола против полициските службеници за инцидентот кај Мавровка

▪️Прес-конференција на портпаролот на Левица, Амар Мециновиќ ,,До одделот за внатрешна контрола при МВР, Левица денес поднесе претставка за барање за спроведување на постапка за...

Последни објави