Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Соопштенија и реакции

  Покана за прес – Средба со Комората на извршители

  Денес во 13.30 часот Иницијативниот одбор на Левица ќе одржи прес конференција пред Комората на извршители на Република Македонија која се наоѓа на ул....

  СООПШТЕНИЕ – Нарушување на универзитетската автономија

  Левица најостро го осудува противуставниот и противзаконитиот упад на вооружените и униформирани безбедносни структури во автономната територија на најстариот Државен универзитет „Св. Кирил и...

  СООПШТЕНИЕ – Левица ја прифаќа поканата од КИРМ

  По одржаната прес-конференција на претставниците на Иницијативниот одбор за формирање на политичката партија „ЛЕВИЦА“, на ден 5 декември 2015 година, која предизвика огромен интерес...

  Реакција по повод т.н. „марш на ангелчињата“ во Битола

  Република Македонија е секуларна држава според нејзиниот устав. Спроведувањето на религиска пропаганда во училиштата се коси со секуларната уставна определба на државата. Во оваа...

  Солидарност со жителите на Париз и Бејрут

  Изразуваме сочувство и солидарност со Парижани и жителите на Бејрут и сите кои страдаа во вчерашните терористички напади во овие две земји. Коренот на ваквите...

  Последни објави