(Видео) Нема место за експлоатација на труд во визијата за модерно Скопје

Амар Мециновиќ

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

,,Ние сметаме дека треба да престане експлоатацијата на сезонските работници и инсистираме сезонските работници да бидат вработени во согласност со Законот за работни односи. Вака ќе можат да имаат здраствено и пензиско осигурување, кое сега го немаат.

Ако ова моментално не може да се покрие со буџетот, сметаме дека може да се санира со ребалансот на буџетот и таков ребаланс би прифатиле.”

– Говор на Амар Мециновиќ, советник во град Скопје.

 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ