(Видео) ИНТЕРВЈУ НА РИСТОВ ЗА ИНФОМАКС: Македонија не може да се однесува кон Западот како да ни се господари

Бранко Ристов

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

„Јасно е дека ние сме мала држава, без многу ресурси коишто се од геостратешка важност. Мислам дека сите сме свесни за тоа. Но, дали тоа значи дека на нас, нашата држава не треба да ни има вредност?!

Дали ова значи дека треба секое можно погазување на идентитет, на сувереност ние да го прифаќаме?!

Зошто мора да имаме колонијален менталитет и во секоја прва прилика, да се фрламе на колена и да молиме за помош, да се однесуваме кон Западот како да ни се господари?!

Не велам дека Европска унија е погрешен чекор, само велам дека носење закони на слепо, коишто се наводно за приближување кон ЕУ, немаат донесено позитивен бенефит за народот. Ние треба да гледаме да го подобриме живеењето на македонскиот народ, а ЕУ ќе си дојде попатно.

  • Интервјуто на Бранко Ристов, член на Президиумот на Левица, за Инфомакс во емисијата „Тешки муабети“ од 09.11.2023, погледнете го на нашиот Јутјуб канал:

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ