(Видео) Мојсоска: Не требаат Германија и Бугарија да го признаваат мојот јазик – за мојата самобитност дадени се жртви и извојувана е победа над фашизмот

мојсоска инфомакс

,,Не требаат Германија и Бугарија да го признаваат мојот јазик. За мојот јазик и самобитност дадени се жртви и извојувана е победа над фашизмот – Мирче Ацев и Страшо Пинџур го признале мојот јазик, а Вера Јоциќ, испеана во ,,Очи” на Ацо Шопов, ја докажала мојата самобитност!”

  • Дел од гостувањето на генералниот секретар на Левица, Јована Мојсоска во емисијата ,,Тешки муабети”.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ