(Видео) Крајевски: Наместо да се задолжувате со кредити – оданочете ги банките и богаташите

jovan kraevski

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

*(Реплика на нашиот член на Президиум, Јован Крајевски кон пратеникот Панчо Минов, кој одби да одговори дали Владата ќе го поддржи анти-лихварскиот закон на Левица)

„Зошто наместо да го полните буџетот со задолжување, не ги оданочите банките?

Стопанка Банка, Комерцијална Банка и НЛБ прават 100 милиони профит за девет месеци. Очигледно е дека го прават тој профит на наша мака.

Левица поднесе и предлог-Закон за намалување на банкарските провизии и надоместоци, кој го нарековме анти-лихварски закон. Дали СДС ќе го поддржи тој закон?”

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

14 ноември, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ