Левица донираше еден тон стара хартија за изработка на учебник со брајово писмо

318154270_188370100437274_8354717692618481710_n

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Левица донираше еден тон стара хартија за изработка на учебник со брајово писмо наменет за децата со оштетен вид, ученици во училиштето „Димитар Влахов” во Скопје.

Социјалниот сектор на Левица, во координација со скопските локални ограноци на Левица, се приклучи кон акцијата за собирање на стара хартија организирана од училиштето.

За една недела, колку што траеше акцијата за собирање хартија, членови и симпатизери на Левица донираа стара хартија при што е собрано повеќе од еден тон стара хартија.Хартијата денес беше доставена до училиштето „Димитар Влахов“.

Се надеваме дека со нашето учество допринесовме за поголема успешност на акцијата и дека наскоро овие дечиња ќе можат да му се радуваат и да учат од новиот учебник.

318885253 188370123770605 8779779074303714080 n
318242851 188370143770603 6111058483275223146 n

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
09.12.2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ