Продолжува судскиот процес против членот на Президиумот на Левица, Здравко Савески

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Денес, понеделник, 29 мај, во 13.00 во Основниот суд 1 Скопје ќе продолжи судскиот процес против членот на Президиумот на Левица, Здравко Савески заради неговото учество во протестите од минатата година.

Судскиот процес против Здравко Савески трае веќе повеќе од една година, но и покрај тоа е на самиот почеток. Против него се’ уште се применуваат и мерки за безбедност, односно тој мора да се јавува во суд и полиција секој втор понеделник.

За неговото учество во протестите се води судски процес уште против еден член на Президиумот на Левица, Мариглен Демири.

8ba4c490 659c 4cb3 8c03 b39daf1b019e

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ