Барање за видно означување, уредување и поставување на инфо табли со возен ред на автобуските постојки

0
209

Советниците на Левица во Советот на Општина Велес денес поднесоа барање до Градоначалникот Колев за видно да се означат, уредат и да се постават инфо табли со возен ред на автобуските постојки кои се утврдени во одлуката за општински линиски превоз на патници во Општина Велес.

Голем дел од автобуските постојки во Општина Велес подолго време се неуредени, на ниту една од нив нема видно обележан возен ред, односно условите за користење на истите се лоши.

Со ова барање сметаме дека ќе се подобрат условите за користење на јавниот превоз, со што би се зголемил бројот на корисници, а со тоа ќе се влијае врз намалување на сообраќајниот метеж и загадувањето предизвикано од автомобилите.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ВЕЛЕС

13.05.2022г.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде