(Видео) Ковачевски ја злоупотребува премиерската функција за црна кампања против Левица

boris

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

(Пратеничко прашање на пратеникот од Левица – Борислав Крмов до премиерот Димитар Ковачевски)

„Деновиве се случува црна кампања против Левица, дури го извадовте и Бранимир (Јовановиќ) од нафталин, кој беше советник во Министерството за финансии под СДС.

И тоа може да е во ред, се додека Ковачевски не ја злоупотреби својата функција како премиер, па на прес-конференции на Владата тој ја квалификува Левица како некоја црна сила.

Моето прашање до премиерот е: дали СТРАВОТ од енормниот раст на Левица и од очигледната пасокизација на СДС е толку голем, што се решивте да ја злоупотребувате премиерската функција за тесно партиски и дневно политички интереси?”

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

24 ноември 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ