(Видео) Мециновиќ: Единствен услов за коалиција се нашите платформски начела

Амар Канал 5

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

„Ние во било која идна влада кога би влегувале, на нас пред се, ни се најбитни нашите платформски начела. Ние сме идеолошки издиференцирана партија и секое вклучување во било какви коалиции ни почива на нашите проценки дали можеме да ја протуркаме таа платформа на корист на граѓаните.

СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ функционираат во готови модели, кои доаѓаат од странство, и тие готови модели веќе многу долго време ги користат на локално ниво. Од 96-та година, односно од првите избори, тие имаат разработено стратегија и тактика, додека пак, Левица е “грасрут” партија.

Левица е крик на демократскиот порив во Македонија, затоа што се случува како резултат на години на развој на општествени групации и здруженија на граѓани, до политичка партија.”

Портпаролот на Левица, Амар Мециновиќ, во емисијата „Само Вистина”.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

17.05.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ