(Видео) Мојсоска: Фрапантни се барањата кон Македонија од страна на бугарската држава

Јована Мојсоска Mojsoska

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

* Јована Мојсоска – генерален секретар и член на Президиумот на Левица.

„Протоколот кој Бујар Османи го потпиша, кој првично не беше ни објавен, има фрапантни барања, кои за жал многу малку се дебатираат. Тоа е како зона којашто никој не смее да ја чепне затоа што може да се доведе во прашање божеството наречено евроинтеграции.

Таму има барања, сите учебници, методолошки, да бидат буквално на увид на бугарската држава, за случајно да не има говор на омраза.

Оди до степен, дури и филмови кои се финансирани од државата, доколку утврди комисијата дека се провокација кон бугарската држава, да не бидат државно субвенционирани и да бидат забранети за прикажување, на пр. филмови како „Трето полувреме“.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

27.10.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ