(Видео) Апасиев: Овој референдум не може да биде неуспешен по сите сценарија

апасиев само интервју

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Секвенца од вечерашното гостување на претседателот на Левица, Димитар Апасиев, каде ексклузивно го објави референдумското прашање.

„Што и да се случи, народот треба да сфати дека Референдумот е последното оружје што му стои на располагање.

Има и една драматична бројка од која се плаши СДС, а тоа е дека 60% од поддржувачите на Преспа се АНТИ бугаризација, значи против Француски предлог.

Тоа значи и дека СДС структури ќе гласаат на референдумот.

Меѓутоа, и да не помине формално, ситуацијата останува таква – статус-кво, а тоа е оваа што е сега.

Секоја наредна влада има основ да го раскине согласно неговите преодни одредби.”

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

23.09.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ