(Видео) Крмов: Или ќе правиме попис со нов закон по меѓународни стандарди, или воопшто да не правиме

Борислав Крмов Левица Попис

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Борислав Крмов: „Ако ги читаме извештаите од неуспешниот попис во 2011 година, а видовме и во бомбите, дека сите тие неправилности поради кои тој попис е прекинат, сега се ставени во Законот и методологијата. Значи, тогаш сакале да попишуваат луѓе само со матичен број, сакале да попишуваат трети луѓе, да даваат податоци за трети лица… Значи тоа не се стандарди, тоа го нема никаде во светот. Сега сето тоа е вметнато во Законот и методологијата за само СДСМ да добие зелено светло од ДУИ.
 
Законот мора да се поништи и да се донесе нов по меѓународни стандарди. Или ќе правиме попис како што треба, или воопшто не правиме.“

 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ