(Видео) Апасиев: Иницијаторите на Законот за амнестија за 27 април беа спречени да присуствуваат на седницата

апасиев

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

  • Процедурално обраќање на претседателот на Левица, Димитар Апасиев за поднесениот Предлог – закон за амнестија на осудените за 27 април.

Овој предлог е инициран од двајца адвокати – Јанаки Митровски и Драган Пешевски.

Членот 226 предвидува дека „граѓаните можат да ги следат седниците на Собранието и на работните тела од галериите, во согласност со прописите за внатрешниот ред на Сoбранието”.

Иако овие адвокати прописно побарале да бидат присутни денес во галеријата, вие сте им го ускратиле законското и деловничко право на граѓаните кои се иницијатори. Зошто на овие двајца адвокати им е оневозможено да бидат присутни како иницијатори, кога Деловникот тоа го дозволува?!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

16.03.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ