(Видео) Крмов кон Маричиќ: Самите ревизори го доведуваат во прашање финансискиот извештај на Управата за водење на матичните книги

Борислав Крмов Левица Мила Царовска

Крмов кон Маричиќ: Самите ревизори го доведуваат во прашање финансискиот извештај на Управата за водење на матичните книги

„Министре, вие го цитиравте финансискиот извештај од Управата за водење на матичните книги, во смисла дека се’ било чисто. Но, јас ќе ви цитирам уште нешто од ревизорскиот извештај, кадешто се вели: ‘ревизорите изразиле неповолно мислење за вистинитоста и објективноста на финансиските извештаи (на матичната институција) и мислење со резерва за законитоста, регулативата, упатствата и воспоставените политики’. Значи самите ревизори го доведуваат финансискиот извештај во прашање.“

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ