(Видео) Поедници блиски до СДСМ го уништуваат коритото на реката Брегалница за личен профит

Борислав Крмов Левица Попис

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

  • Пратеничко прашање на пратеникот Борислав Крмов од Левица кон Заменик министерката за животна средина и просторно планирање.

Прашањето е за проблемот со уништување на коритото на реката Брегалница.

Невидено уништување на овој реон, со високи насипи од песок и до десет метри, а реката е проширена скоро на чекор до нивите.

Селаните, за да воопшто имаат некој пристап до нивите, биле принудени да жртвуваат дел од нивите за нов пат, бидејќи со стариот пат, дури и мало надоаѓање на реката го поплавува. Со ова нивите се загрозени од целосно поплавување. Рибата нема повеќе каде да се мрести и неповратно се уништува животинскиот и растителниот свет.

Дали планирате да излезете на терен за да ги утврдите неправилностите? И дали ќе ја повлечете одлуката којашто му е дадена на Водостопанство за уредување на речни корита, кој ја уништува реката Брегалница, за профит на неколку поединци блиски до СДСМ?

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

31.03.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ