(Видео) Апасиев: Владеачката партија го узурпира правото на поставување пратенички прашања на опозицијата

Димитар Апасиев

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Процедурално обраќање на пратеникот Димитар Апасиев, во однос на одземањето на можноста за поставување на пратенички прашања на опозицијата од страна на владеачката партија, притоа правејќи си свој пи-ар со узурпирање на собраниската говорница. Меѓудругото, Апасиев испраќа порака и до јавниот обвинител да се појави на седница за поставување на пратенички прашања, бидејќи веќе трета седница по ред, тој иако повикан, не се појавува. Токму поради неговото отсуство на Левица и се оневозможува правото да добие одговор на прашања поврзани со крупни афери, корупциски скандали, еколошки скандали и слично.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ