(Видео) За „Бехтел и Енка“ не важат закони – Левица ќе даде сѐ од себе да ве спречи

Борислав Крмов Левица Попис

(Процедурално обраќање на пратеникот Борислав Крмов на денешната собраниска седница.)

„За компанијата „Бехтел и Енка” го свртуваме целиот правен систем на глава и за нив не важат никакви закони – тие можат да газат преку шуми, преку земјоделски земјишта, преку археолошки наоѓалишта, ќе кршат работники права. Што сакаат ќе прават, само за да се избутка овој криминал од милијарда и 700 милиони евра!

Затоа Левица ќе даде сѐ од себе за да ги спречи овие закони!”

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

10.04.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ