(Видео) Јованоски: Ќе добиете Контра-тужба за фалсификуваната пријава за наводно омаловажување на Заев

Иван Јованоски Левица Заев

,,Велите дека немало кривични и прекршочни пријави за време на изборите. Имаше. Јас имав конкретно. За време на изборна кампања, заради омаловажување на некој си премиер на некоја си фиктивна република северна Македонија. Оваа е таа пријава, еве ја таа покана. Денеска бев јас на суд.

Овде е потпишан Златко Николоски како полициски службеник што го констатирал прекршоков, дека сум прекршил ,,нарушување на јавен ред и мир и омаложување”.

Не знам дали под притисок Златко Николоски, под ваш притисок лично, го има потпишано овој очигледен фалсификат.
Иначе ќе имате контра-тужба кон МВР за оваа работа, затоа што мене ме теретите на неоснов.”

(*Обраќање на советникот и член на ЦК, Иван Јованоски, кон В.Д. Командирот на ПС-ОН Прилеп, Дарко Цуцулоски.)

 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ