(Видео) Крмов: Ако може Владата да го укине Договорот за добрососедство, може и народот на референдум

Борислав Крмов, пратеник на Левица, во централниот Дневник на ТВ Сител

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

  • од гостувањето на пратеникот Борислав Крмов во вечерашните вести на ТВ Сител

„Член 13 од Договорот за добрососедство дозволува со писмен допис, било која од двете страни, и Република Македонија, и Република Бугарија, да го укинат договорот.

Владата е еден вид трети чекор од суверенот, од народот, бидејќи народот на непосредни избори го бира Собранието, кое после непосредно ја бира Владата.

Како е можно Владата со еден обичен писмен допис да УКИНЕ договор, а да не може народот, од кој што всушност нели и Владата, и Собранието црпат легитимитет?”

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

17.09.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ