(Видео) Крмов: Македонија мора да соработува со сите големи држави во светот

Борислав Крмов само вистина

„Дури и Хрватска, која е членка на НАТО, најексплицитно кажа дека нема да праќа нивни војници на фронтот на Украина. Ние сме слаба држава, која целосно зависи од рускиот гас и единствено решение во вакви околности, што ги штити македонските интереси, е што поголема неутралност.

Се создава погрешна претстава дека Левица е русофилска партија. Ние јасно му кажавме и на амбасадорот, дека ние и од позиција на власт, би сакале да имаме одврзани раце да преговараме во однос на нашите национални интереси, со сите тн четири големи играчи во светот: ЕУ, Кина, САД и Руската федерација.”

– Дел од гостувањето на пратеникот Борислав Крмов во емисијата „Само Вистина”.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ