(Видео) Апасиев: Дури и оданочување олигарси кај нас се сфаќа радикално

Апасиев Apasiev infomax

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

  • Дел од гостувањето на претседателот на Левица, проф. д-р Димитар Апасиев во емисијата „Тешки Муабети“.

„Радикалните политики не се нешто што не можете да го воведете. Ние зборуваме за контекст кај нас, дури и обична мерка, како да оданочите олигарси – се сфаќа радикално.

Сега има заглавен Закон за солидарност, кој е всушност закон за екстра профит. И кај нас тоа се сфаќа за радикализам. Од тој аспект, Левица во доменот на економија има порадикална програма од СДС, на пример. Социјал-демократијата веќе не е секси и после Тони Блер, таа е умрена идеологија!

Тоа покажува дека живееме во времиња на геополитички земјотреси и ние сме (за жал или за среќа) во тој историски момент. Треба само лидерство, кое ќе процени каде ќе течат промените. Во спротивно, како мала држава, ние ќе исчезнеме и ќе станеме КУРДИ на Балканот.”

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

21.04.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ