(Видео) Апасиев: Не може да застаре дело за функционери кои украле за три поколенија

Апасиев Apasiev infomax

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

  • Дел од гостувањето на претседателот на Левица, проф. д-р Димитар Апасиев во емисијата „Тешки Муабети“.

„Еден од приоритетите на Левица е НЕЗАСТАРЛИВОСТ на економскиот криминал т.е. кога и да те фатат да можеш да одговараш! Ние поднесовме таков предлог-закон, кој предвидува да не застаруваат кривични дела (каде е најголемиот криминал) – ама заглави на Комисија.

Знаете дека 6 ипол милијарди беше проценета општествената книговодствена вредност на претпријатијата во транзицијата. А, државата инкасираше само пола милијарда, значи шест милијарди ни искрадија по Белизе и нивните офшор компании. И најодвратна фраза во политика ми е: – нема пари. Има пари, само душмански крадете!”

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

23.04.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ