(Видео) Апасиев: Патните трошоци на пратениците треба да бидат изедначени со автобуски билет

Апасев канал 5 патни трошоци

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Додека пратениците се луксузираат со илјадници евра за патни трошоци, Левица има решение: патните трошоци да бидат изедначени со цената на автобуски билет.
 
„Најелегантното решение според нас, бидејќи има неколку варијанти, е постоечкото – 20% на изминат километар, да се измени и да се спушти на 5%. Според нашите калкулации, во тој случај, цената којашто ќе ја добиваат пратениците, ќе биде изедначена со цената на повратниот автобуски билет за одредена релација.“ – Изјава на пратеникот и претседател на Левица, Димитар Апасиев за Канал 5.
 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ