(Видео) Крмов: Заев има прифатено отстапки со Бугарија кои се надвор од резолуцијата

Борислав Крмов

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

„Јас сум за отворање мостови, ама не можете вие кога некој од друга страна ве негира, кога настапува со НЕГАТОРСКА и шовинистичка политика, да правите мостови на тој начин. Сигурен сум дека премиерот и Владата имаат прифатено работи кои се надвор од Резолуцијата, за кои немаме никаков отчет. Тие трчаат по тој датум за преговори како кој знае што да е.

Тоа е еден вид да ја оправдаат, на некој начин, жртвата од Преспанскиот договор, затоа што тогаш повеќе се правеше спин дека наводно “Преспанскиот” е за евроинтеграции, а не толку за НАТО. Имате и еден сиромашен народ, на кој што треба некоја коска политичка да му се фрли, па после со тоа да се иде на избори и за жал, мислам дека СДСМ се спремни сѐ живо фактички да прифатат.

Ние сами се ставаме во изолација и сами си ги уништуваме преговарачките позиции со тоа што инсистираме на Европската унија, по секоја цена дека ние немаме алтернатива.”

 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ