(Видео) Крмов: Предлог-законот за урбанистичко планирање – бенефит на урбаната мафија

Борислав Крмов Закон за дивоградби амандмани

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Прес конференција на пратеникот Борислав Крмов, во врска со Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за урбанистичко планирање, по скратена постапка.
 
Целта на овој Закон беше да се овозможи дефакто легализација на спорниот ДУП кај Холидеј Инн. Денес овој Предлог-закон, беше експресно тргнат од Дневен ред, после БЛОКАДАТА на Левица со 1230 Амандмани.
 
Овој спорен Закон, беше ставен на Комисијата за транспорт, врски и екологија во 11:00 часот и веднаш потоа на Законодавно-правната комисија во 13:00 часот. Додека мејнстрим медиумите ја замајуваа јавноста со наместени агенди, расправата за овој Закон ќе поминеше, доколку Левица не реагираше!
 
 

 

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
03 јуни, 2021

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ