Закана од уништување на Брегалница и плодното земјиште околу реката

336901193_891764615374080_8076318882895644258_n

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Пратеникот Борислав Крмов и членот на Советот на Општина Штип Ангеле Михајловски од Левица беа на средба со жителите на Стар Караорман и Долни Балван од штипската околина кои се соочуваат со идентична егзистенцијална закана како и речиси сите останати села и населби по теченијата на реките низ државата.

Со децении, речните корита и земјиштето околу нив АД Водостопанство преку погубни концесии ги препушта на експлоатација и уништување. Ископот на песок на овој начин неповратно ја оштетува природата и основните услови за живот на селаните.

Систематското и нелегално уништување на природните ресурси и начинот на живот во руралните и приградски средини за богатење е една од клучните работи кои требаат да бидат веднаш искоренети и казнети.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

03.04.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ