Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Безбедноста на учесниците во сообраќајот на последно место на листата на приоритети на Општина Делчево

  Веќе 30 години дел од црните точки по патиштата низ Општина Делчево остануваат на последно место за решавање на листата на приоритети на локалните власти!

  Една од нив е и црната точка на улицата ( R2343) која води кон планината Голак, Манастирот “Св. Богородица Балаклија” и се наоѓа непосредно пред Градски гробишта. Овој патен правец е високо фреквентен и по него секојдневно се движат голем број пешаци , велосипедисти и возачи кои се директно изложени на опасност.

  На оваа црна точка патот е широк само 4 метри опколен со провалија длабока околу 5 метри и нема поставено ниту заштитна ограда, банкини, тротоар , обележана велосипедска патека итн. Во изминатите години токму овде се имаат случено и сообраќајни незгоди, кои можеле да се превенираат, доколку се постапувало одговорно и се внимавало на безбедноста на учесниците во сообраќајот. За жал, локалните власти ни ваквите незгоди не ги мотивирале да ја подигнат безбедноста на едно повисоко ниво барем со ставање заштитна ограда, што реално не е голем трошок што општината не би можела да си го дозволи.

  ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ДЕЛЧЕВО
  31 мај, 2021

  Најнови објави