(Видео) СДС во договор со ДПМНЕ не сакаат да се донесе Данок на луксуз

апасиев

*Контра-реплика на пратеникот од Левица – Димитар Апасиев кон премиерот Ковачевски

„Основните услови за живот во оваа држава се изградени токму од социјалисти.

Зошто не воведете Данок на луксуз?! Тоа нели е европска политика?

Данокот на луксуз, ви е во договор со ДПМНЕ никогаш да не се изгласа. Немате ефективна волја тоа да го спроведете.

Зошто не воведете Данок на експлоатација? Зошто не воведете Данок на наследство на милионерите? Тоа се социјалдемократски политики.“

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

28.02.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ