(Видео) Крајевски: Револтот на студентите не е само поради студентски оброк

jovan

Нашиот член на Президиумот – ЈОВАН КРАЈЕВСКИ за студентските барања во дебата на ТВ24:

„Да се штеди на студентите, за нас како нација е поразително. Револтот на студентите не е само поради студентскиот оброк, туку на протестот имаше и други барања, како на пример, студентите ретроактивно да се исплаќаат

Тие бараат да бидат изземени од мерките за штедење. Дел од владините мерки е студентските домови да ја намалат потрошувачката на енергија за 15% во однос на минатата година.

Што е небулозно, затоа што студентските домови минатата година не работеа.”

#ЛевицаОдПарламент

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ