Левица го одржа Вториот Пленум

пленум 2023

Вчера, 02 декември 2023, Левица го одржа Вториот редовен Пленум на партијата.

Делегатите на Пленумот ги усвоија Статутарните одлуки, а на оваа сесија на Централниот комитет беше реизбран досегашниот состав на Президиумот.

Президиумот на Левица, едногласно го реизбра проф. д-р Димитар Апасиев, за старо-нов претседател на партијата, кој ја назначи Јована Мојсоска за Генерален секретар на Левица.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ